ალუბლის ნამცხვარი ხაჭოს გულით
ალუბლის ნამცხვარი ხაჭოს გულით
დრო 90წთ
ულუფა 10
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • შაქარი - 150 გ
  • არაჟანი - 150 გ
გულსართი:
  • შაქარი - 1 ს.კ
  • რძე - 1 ს.კ
  • კვერცხი - 1
  • კარაქი - 100 გ
  • ფქვილი - 200 გ
  • ხაჭო - 200 გ
  • კვერცხი - 2
  • ვანილი - 1 პაკეტი
  • სახამებელი - 1 ს.კ
მომზადების წესები
თასში ავთქვიფოთ 1 კვერცხი, 1 კოვზი შაქარი, მწიკვი მარილი და 1 ს.კ რძე. დავამატოთ გამდნარი კარაქი და კარგად ავურიოთ. შემდეგ დავამატოთ ფქვილი და მოვზილოთ რბილი ცომი. 24 სმ ფორმაში კარგად გავანაწილოთ, ისე რომ გვერდებზეც ამოვიყვანოთ და შევდოთ მაცივარში, მანამდე კი გული მოვამზადოთ.
ბლენდერში ან მიქსერით კარგად ავთქვიფოთ ხაჭო, არაჟანი, შაქარი, კვერცხი, ვანილი, სახამებელი.
თუ ალუბალი გაყინულია, გავადნოთ და კურკა გამოვაცალოთ. უკურკოდ გაყინულს გადნობა აღარ სჭირდება, პირდაპირ გამოვიყენებთ. ფორმაში ცომზე დავასხათ კრემი და გავანაწილოთ ალუბლები.  გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე 45-55 წუთი.
დჭრამდე ნამცხვარი ბოლომდე უნდა გავაციოთ. 

ტეგები:
ხაჭო არაჟანი ალუბალი ნანახია: 13658