ნოყიერი ღვეზელი ყველითა და მწვანილით
ნოყიერი ღვეზელი ყველითა და მწვანილით
დრო 100წთ
ულუფა 8
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • არაჟანი - 200 გ
  • საფუარი - 1 ჩ.კ
  • დარბილებული კარაქი - 100 გ
  • კეფირი - 1 ჭიქა
  • ფქვილი - 2 ჭიქა
  • მწვანილი (ხახვი, კამა, ოხრახუში, ისპანახი..) - 300 გ
  • გახეხილი ყველი - 150 გ
  • კვერცხი - 2
მომზადების წესები

გარეცხეთ და შეაშრეთ მწვანილი. ოდნავ შემთბარ კეფირს დაამატეთ საფუარი. შემდეგ შეურიეთ ფქვილი, დარბილებული კარაქი და მოზილეთ ცომი. დადგით სითბოში გასაფუებლად.

წვრილად დაჭერით მწვანილი. შეურიეთ ყველი, ათქვეფილი კვერცხი და არაჟანი. ცომი გააბრტყელეთ და ჩააფინეთ ცხიმწასმულ ფორმაში. ჩაუდეთ გულსართი და გამოაცხეთ 180 გრადუსზე დაახლოებით 20-30 წუთი.

Читайте подробнее на Lady.ruhttp://www.lady.ru/vkusno/%D0%93%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%80%D1%8B-%D0%B8-%D0%B2%D1%8B%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%BA%D0%B0/%D0%A1%D1%8B%D1%82%D0%BD%D1%8B%D0%B9-%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B3-%D1%81-%D1%81%D1%8B%D1%80%D0%BE%D0%BC-%D0%B8-%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%8C%D1%8E