სიფრიფანა რგოლებად დავჭრათ ბადრიჯანი, ყაბაყი და პამიდორი. ზეთს დავამატოთ დაჭყლეტილი ნიორი. სურვილის შემთხვევაში, რატატუის ემატება ასევე თხლად დაჭრილი ხახვი, კარტოფილი ან ტკბილი წიწაკა. საშუალო ზომის ღუმელის ფორმაში რიგ-რიგობით ლამაზად ჩავალაგოთ ბოსტნეულის ნაჭრები, მოვაყაროთ მარილი და პილპილი, პროვანსული სუნელები და მოვასხათ ნივრიანი ზეთი. შევწვათ ღუმელში 200 გრადუსზე დაახლოებით 20-25 წუთი. მზას მოვაყაროთ ცოცხალი მწვანილი (ქონდარი, რეჰანი, ქინძი და სხვა)*პროვანსული სუნელი მშრალი სუნელების ნაკრებია, რომელშიც ძირითადად შედის როზმარინი, მაიორანი, ბეგქონდარა, თავშავა და ა.შ. ძალიან უხდება აჯაფსანდალს და მის სხვადასხვა სახეობებს.