ნიგვზისა და ვაშლის ნამცხვარი უნგრულად
ნიგვზისა და ვაშლის ნამცხვარი უნგრულად
დრო 70წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 1.5 ჭიქა
  • დარბილებული კარაქი - 100 გ
  • კვერცხი - 1
  • შაქარი - 180 გ
  • ვანილი
  • გატარებული ნიგოზი - 1/2 ჭიქა
  • ვაშლი - 3-4
  • სოდა - 1/2 ჩ.კ
მომზადების წესები
კვერცხი, 80 გ შაქარი, კარაქი და 1 ს.კ ცივი წყალი  ერთმანეთში შევურიოთ. ავთქვიფოთ და დავამატოთ სოდა შერეული ფქვილი. მოვზილოთ ელასტიური ცომი, გავაბრტყელოთ და ჩავაფინოთ ფორმაში. ფორმა შევდოთ 190 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში და ვაცხოთ სანამ ღია ოქროსფერი არ გახდება. 
პარალელურად, მოვამზადოთ გულსართი: ვაშლი გავხეხოთ, დავამატოთ გატარებული ნიგოზი, დარჩენილი შაქარი, ვანილი და რაიმე სასურველი სანელებელი, მაგალითად - დარიჩინი, კარდამონი. კარგად ავურიოთ.
გამოვიღოთ ცომი ღუმელიდან, გავანაწილოთ გულსართი და შევაბრუნოთ უკან დაახლოებით 20-25 წუთი. 


ტეგები:
ვაშლი ნიგოზი ნანახია: 28814