ხახვი სეგმენტებად დავჭრათ. პამიდორი და ტკბილი წიწაკა დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად. ბროკოლი ყვავილედებად დავანაწევროთ. ხორცი დავჭრათ 36 ნაჭრად. შაქარი და ბალზამიკო ტაფაზე შევაცხელოთ, სანამ შაქარი არ გადნება. დავუმატოთ ზეითუნის ზეთი, წიწაკა, მარილი და ხორცის ნაჭრები. კარგად მოვურიოთ. შამფურებზე წამოვაცვათ ხორცის ნაჭრები დაჭრილ ბოსტნეულთან ერთად, მოვათავსოთ გრილზე და შეწვისას თან ვასხათ ბალზამიკოსა და შაქრის ნარევი. ასე მომზადებულ მწვადს მოტკბო გემო აქვს. ვისაც მოტკბო გემოს მწვადი არ უყვარს, შეუძლია ბალზამიკოს, ზეთის, წიწაკისა და მარილის ნარევში მოთავსოს ხორცი, 30 წუთი გააჩეროს და შემდეგ შეწვას ბოსტნეულთან ერთად ზემოხსენებული წესით.