თაფლის ბისკვიტი - არომატული და ნაზი
თაფლის ბისკვიტი - არომატული და ნაზი
დრო 120წთ
ულუფა 10
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • თაფლი - 2 ს.კ
  • შაქარი - 160 გ
  • კვერცხი - 6
  • ფქვილი - 190 გ
მომზადების წესები

კვერცხი, შაქარი და თაფლი დაახლოებით 7-10 წუთი ვთქვიფოთ, სანამ მკვრივ მოთეთრო მასას არ მივიღებთ და მოცულობაში 3-4ჯერ არ გაიზრდება.
შემდეგ დავამატოთ გაცრილი ფქვილი და ფრთხილად ამოვურიოთ მიქსერის გარეშე.  ჩავასხათ 22-24 სმ ფორმაში, ძირზე ჩავაფინოთ ქაღალდი. გვერდებზე ცხიმი არ წავუსვათ. გამოვაცხოთ 170-180 გრადუსზე და ფორმაშივე გავაციოთ. შემდეგ გვერდებზე ფრთხილად შემოვატაროთ დანა და ბისკვიტი ამოვიღოთ.

ბისკვიტს შეგვიძლია წავუსვათ სასურველი კრემი. უხდება მოხარშული შესქელებული რძე (სურვილის შემთხვევაში, 1 ქილა  ავთქვიფოთ 150 გ კარაქთან ან არაჟანთან ერთად). ზედა ფენას კრემი არ სჭირდება, უბრალოდ მოვასხათ გამდნარი შოკოლადის მინანქარი და ნიგვზები მოვაყაროთ.