ხილის ტორტი თაფლითა და შოკოლადით
ხილის ტორტი თაფლითა და შოკოლადით
დრო 120წთ
ულუფა 0
სირთულე რთული
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

ცომი:
  • ფქვილი - 530 გ
  • შაქარი - 180 გ
  • სოდა - 1 ჩ.კ
  • გამაფხვიერებელი - 1 ჩ.კ
  • კარაქი - 100 გ
  • კაკაო - 3 ს.კ
  • თაფლი - 2 ს.კ
  • კვერცხი - 2
კრემი
  • რძე - 600 გ
  • შესქელებული რძე - 380 გ
  • სახამებელი - 50 გ
  • დარბილებული კარაქი - 250 გ
  • ნიგოზი - 150 გ
  • შაქარი - 80 გ
  • ჟოლო - 500 გ
მინანქარი
  • შოკოლადი - 100 გ
  • კენკრის მიქსი - მოსართავად
მომზადების წესები
თაფლი, შაქარი და კარაქი ერთად გავადნოთ ქვაბში. დავამატოთ ათქვეფილი კვერცხი და სოდა. დავდგათ ორთლზე და ვხარშოთ 5-7 წუთი. გადმოვდგათ ცეცხლიდან და შევურიოთ ფქვილი, კაკაო და გამაფხვიერებელი. მიღებული ცომი გავაციოთ მაცივარში 1 სთ. 

გაციებული ცომი გავყოთ 7 თანაბარ გუნდად და თხლად გავაბრტყელოთ. დავადოთ თეფში ან რაიმე ტრაფარეტი და გვერდები ლამაზად შემოვაჭრათ. უნდა დაგვრჩეს 20 სმ დიამეტრის ფირფიტები . თითოეული გამოვაცხოთ 6 წუთი 180 გრადუსზე, ქაღალდდაფენილ ტაფაში.

ნიგოზი გავრეცხოთ, გადავიტანოთ ტაფაზე, მოვაყაროთ შაქარი, კარგად ავურიოთ და ამ სახით ღუმელში გამოვაშროთ. შემდეგ კი დანით დავაქუცმაცოთ.

კრემისთვის: 500 მლ რძეს შევურიოთ შესქელებული რძე და დავდგათ დაბალ ცეცხლზე. მივიყვანოთ ადუღებამდე.
დარჩენილ რძეს შევურიოთ სახამებელი და ჩავამატოთ მდუღარე რძეს. გამუდმებით ვურიოთ - კრემი სწრაფად შესქელდება. გავაციოთ ოთახის ტემპერატურამდე.
დარბილებული კარაქი ავთქვიფოთ და შევურიოთ კრემს. ფირფიტებს წავუსვათ კრემი, მოვაყაროთ ჟოლო და ნიგოზი. ამგვარად გავიმეოროთ დანარჩენი ფენებისთვისაც.
ბოლო ფენას მოვასხათ შოკოლადის მინანქარი. გავადნოთ შოკოლადი 2 ს.კ ზეთთან ერთად და წავუსვათ ნამცხვარს. ზემოდან მოვრთოთ ხილით
ტეგები:
რძე შოკოლადი ნიგოზი თაფლი ჟოლო ნანახია: 12556