ღორის ხორცის ბასტურმა
ღორის ხორცის ბასტურმა
დრო 0წთ
ულუფა 6
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ძმარი ან ლიმონის წვენი - 6-8 ს.კ
  • ხახვი - 4 თავი
  • დაფნის ფოთოლი - 5-7 ცალი
  • ღორის სამწვადე - 2 კგ
  • დაფქული კოწახური - 1 ს.კ
  • მარილი და პილპილი
მომზადების წესები

ღორის სამწვადე დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად. ხახვი დაჭერით თხლად და მოაყარეთ ხორცს. დაამატეთ დაფქული კოწახური, ძმარი (ან ლიმონის წვენი), დაფნის ფოთოლი და პილპილი. დადგით მაცივარში რამოდენიმე საათი, უკეთესია მთელი ღამით.

შეწვის წინ მოაყარეთ მსხვილი მარილი, წამოაცვით შამფურზე და შეწვით გრილზე, ღია ცეცხლზე ან ღუმელში.

ტეგები:
ღორის ხორცი ბასტურმა კახეთი ნანახია: 78134