1/2 ჭიქა თბილ რძეში გავხსნათ საფუარი და შაქარი. დანარჩენი რძე ჩავასხათ თასში, დავამატოთ კვერცხი, გამდნარი კარაქი, მარილი. შევურიოთ საფუვრიანი რძე. შემდეგ დავამატოთ გაცრილი ფქვილი და მოვზილოთ მკვრივი ცომი. დავდგათ სითბოში ასაფუებლად. ნიორი წვრილად დავჭრათ ან გავხეხოთ. შევურიოთ ერთმანეთში გახეხილი ყველი, ხაჭო, ნიორი, ფქვილი, კარაქი. ცომი გავაბრტყელოთ 1 სმ სისქეზე და წავუსვათ გულსართი. დავჭრათ, მოვაყაროთ მწვანილი და გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე.