კეფალი პომიდვრით და ლიმონით
კეფალი პომიდვრით და ლიმონით
დრო 40წთ
ულუფა 4
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • მდოგვი - 1 ჩ.კ
  • წითელი წიწაკა, დაფქული
  • მარილი და პილპილი
  • 1/2 ლიმონის წვენი
  • ლიმონი - 1
  • პამიდორი - 2
  • კეფალი - 1 ცალი (1-1.2 კგ)
  • ხახვი - 1-2 თავი
მომზადების წესები

თევზი კარგად გაასუფთავეთ ქერცლისგან, გარეცხეთ და შეამშრალეთ. გაუკეთეთ ჭრილები, წაუსვით მარილი, წიწაკა და პილპილი. შეაზილეთ მდოგვის და ლიმონის წვენის ნარევი.
თითოეულ ჭრილში ჩაუდეთ პომიდვრისა და ლიმონის თხელი ნაჭრები. ლიმონს წინასწარ მოაცილეთ კანი, თორემ თევზს სიმწარეს მისცემს
თევზი გადაიტანეთ ფოლგის ფურცელზე, ზემოდან დაფარეთ ხახვის ნაჭრებით. გადავკეცოთ ფოლგა და სევდოთ ღუმელში 200 გრადუსზე, 20-30 წუთით

ტეგები:
ლიმონი თევზი პამიდორი ნანახია: 19528