ცხარე და გემრიელი ბადრიჯნის კონსერვი
ცხარე და გემრიელი ბადრიჯნის კონსერვი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • შაქარი - 1 ს.კ
  • ცხარე წიწაკა, წითელი - 1
  • ნიორი - 1 თავი
  • ტკბილი წიწაკა, წითელი - 400 გ
  • ბადრიჯანი - 1 კგ
  • მარილი - 1 ს.კ
  • ძმარი - 100 გ
  • ზეთი შესაწვავად
მომზადების წესები

ბადრიჯანი დავჭრათ საშუალო ზომის კუბებად, მოვაყაროთ მარილი და დავტოვოთ 1 საათი. შემდეგ გავრეცხოთ, გავწუროთ და შევწვატ ზეთში ნაწილ-ნაწილ.
წიწაკა და ნიორი ხორცსაკეპში გავატაროთ, , დავამატოთ მარილი, შაქარი და ძმარი. დავდგათ ეს მასა ცეცხლზე. როდესაც წამოდუღდება, ჩავამატოთ ბადრიჯანი და ვშუშოთ 10 წუთი
გადავიტანოთ სტერილურ ქილებში და ჰერმეტულად დავახუროთ ხუფი.