ხაშლამის წვნიანი
ხაშლამის წვნიანი
დრო 0წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ხახვი - 1 დიდი თავი
  • პილპილი - 5-6 მარცვალი
  • დაფნის ფოთოლი - 1-2
  • ტომატ-პასტა - 1-2 ს.კ
  • წყალი - 2 ლ
  • ხბოს ან საქონლის ნეკნები - 1 კგ
  • მარილი და პილპილი
  • ცხარე წიწაკა, წითელი
  • დაფქული კოწახური
  • ქინძი
მომზადების წესები

ხბოს ან ახალგაზრდა  საქონლის ნეკნები დავჭრათ ულუფებად. დავასხათ წყალი ისე, რომ დაფაროს და მოვხარშოთ. მოვაცილოთ წამოღებული ქაფი.  ჩავამატოთ დაფნა, პილპილის მარცვლები და განვაგრძოთ ხარშვა.  ხორცი რომ დარბილდება, ამოვიღოთ, მოვაყაროთ მარილი და ბულიონი გავწუროთ.

ბულიონში გავხსნათ  ტომატ-პასტა, დავამატოთ მარილი, წითელი წიწაკა, დაფქული კოწახური გემოვნებით. ღრმა თეფშზე ამოვიღოთ ხორცი, დავასხათ წვენი, დავამატოთ დაჭრილი ნედლი ხახვი და ქინძი (ან ოხრახუში)