ჟოლოს და ლიმონის ტარტალეტკა
ჟოლოს და ლიმონის ტარტალეტკა
დრო 90წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

გულსართი
  • ფქვილი - 2 ჭიქა
  • მარილი - 1/2 ჩ.კ
  • ვანილი
  • შაქარი - 60 გ
  • კარაქი - 200 გ
  • მოხარშული კრემი - 300-350 გ
  • ჟოლოს ჯემი - 1/4 ჭიქა
  • ჟოლო
მომზადების წესები
გაადნეთ კარაქი , დაამატეთ შაქარი, ვანილი, მარილი და მოურიეთ რომ გადნეს. შემდეგ დაამატეთ ფქვილი და კვლავ კარგად აურიეთ. ცომი გაანაწილეთ ტარტალეტკის ფორმებში, მოუსწორეთ კიდეები და შედგით 15 წუთი საყინულეში. შემდეგ გამოაცხეთ 20-25 წუთი 180 გრადუსზე, სანამ ოქროსფერს არ მიიღებს. გააციეთ ბოლომდე.

მზა მოხარშულ კრემს დაამატეთ ლიმონის ცედრა.  ტარტალეტკებს ჯერ თითო კოვზი ჯემი წაუსვით ძირში, შემდეგ კრემი გაანაწილეთ. ზემოდან გააფორმეთ ცოცხალი ჟოლოთი

მოხარშული კრემის რეცეპტი