კოლიო, იგივე წანდილი, რომელიც შობის წინა დღეს უნდა მოამზადოთ
კოლიო, იგივე წანდილი, რომელიც შობის წინა დღეს უნდა მოამზადოთ
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

შობის დღესასწაულზე კოლიოს (იმავე წანდილის) მომზადების ტრადიცია საუკუნეებს ითვლის. საწანდილე/საკორკოტე პურის მარცვალი ქალებს მზის ამოსვლამდე უნდა დაერჩიათ და მოსახარშად ჩაედგათ. მას ხახვით, მარილით და ნიგვზით ან თაფლით/შაქრით და ნიგვზით კმაზავდნენ.

გიზიარებთ კოლიოს მომზადების ტრადიციულ რეცეპტს.

ინგრედიენტები

  • ხორბალი - 1 კგ
  • ქიშმიში - 150-200 გ
  • თაფლი - გემოვნებით
  • დაჭრილი ნიგოზი - 200 გ
  • მარილი
  • ვანილი
მომზადების წესები

ხორბალი დავალბოთ რამდენიმე საათით, გადავწუროთ, დავასხათ იმდენი წყალი, რომ 2 თითზე ადგეს და ვხარშოთ ნელ ცეცხლზე. როცა თითქმის მზად იქნება და წყალსაც შეიშრობს, გადმოვდგათ, შევფუთოთ და დავტოვოთ ასე სითბოში. 
რამდენიმე საათის შემდეგ დავამატოთ დარჩენილი ინგრედიენტები და კარგად ავურიოთ

ტეგები:
ქიშმიში ნიგოზი თაფლი ხორბალი ნანახია: 78140