კარაქი გაადნეთ, დაამატეთ ფქვილი, რძე. ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე შესქელებამდე , თან ხშირად ურიეთ. შემდეგ დაამატეთ დაჭრილი ნიორი, ოხრახუში, მარილი, პილპილი, ხმელი სუნელი და კარგად აურიეთ. ცომის ინგრედიენტები ერთმანეთს შეურიეთ და მოზილეთ. თუ ძალიან მშრალია, შეიძლება ცოტა წყალი დაამატოთ. ცომი რბილი გამოდის, ცოტა ხანს უნდა დაასვენოთ. ამასობაში ქათმის ფილე გარეცხეთ, გაამშრალეთ, დაჭერით ულუფებად. მოაყარეთ ცოტა მარილი. ცომი გააბრტყელეთ, გამოჭერით ორნაირი რგოლები - დიდი და მომცრო. პატარა რგოლებს ამოაჭერით გული. დიდ რგოლებზე დადეთ ქათმის ნაჭრები, დაადეთ თითო კოვზი მწვანილიანი სოუსი, დააფარეთ მომცრო ცომის რგოლები და შემოუკეცეტ გვერდები. გადაიტანეთ ტაფაზე და გამოაცხეტ ღუმელში 180 გრადუსზე, დაახლოებით 35 წუთი