ვაშლის კექსი დამწყები კულინარებისთვის
ვაშლის კექსი დამწყები კულინარებისთვის
დრო 40წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ვანილი
  • ფქვილი - 125 გ
  • არაჟანი - 2 ს.კ
  • კვერცხი - 2
  • შაქარი - 50 გ
  • დარბილებული კარაქი - 85 გ
  • ვაშლი - 1-2 ცალი
  • დარიჩინი - 1 ჩ.კ
  • ნიგოზი
  • სოდა - 1/4 ჩ.კ
მომზადების წესები
გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე. 20 სმ დიამეტრის ფორმას წაუსვით კარაქი, მოაფრქვიეთ ფქვილიც. 
ათქვიფეთ კარაქი და შაქარი კარგად, დაამატეთ ვანილი, კვერცხები და კვლავ ათქვიფეთ. 
შემდეგ დაამატეთ არაჟანი, მარილი, გაცრილი ფქვილი და სოდა. მიღებული ცომი გადაიტანეთ ფორმაში. ვაშლი გათალეთ, გაჭერით თხლად და დაალაგეთ ცომზე. თითით მსუბუქად დააწექით თითოეულ ნაჭერს. ზემოდან მოაყარეთდაფქული ნიგოზი და დარიჩინი, 1 კოვზ შაქართან შერეული. გამოაცხეთ სანამ ლამაზ ოქროსფერს არ მიიღებს.


ტეგები:
ვაშლი კექსი არაჟანი ნიგოზი ნანახია: 46468