შოკოლადის კროსტატა
შოკოლადის კროსტატა
დრო 0წთ
ულუფა 12
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 450 გ
  • კარაქი - 300 გ
  • შაქარი - 200 გ
  • კვერცხის გული - 4
  • კაკაო - 10 გ
კრემი:
  • რძე - 1 ლ
  • შოკოლადი - 150 გ
  • სახამებელი - 100 გ
  • კაკაო - 75 გ
  • ალუბალი, გაყინული ან ცოცხალი სეზონზე - 150 გ
  • შაქარი - 100 გ
მომზადების წესები
სახამებელი გახსენით 150 მლ რძეში. დანარჩენი რძე გააცხელეთ, დაამატეთ დამტვერეული შოკოლადი, კაკაო შაქარი  და კარგად მოურიეთ. შემდეგ შეურიეთ სახამებლიანი რძე და შემოდგით ცეცხლზე.  ხშირად ურიეთ. როგორც კი შესქელდება გადმოიღეთ და გააციეთ. გაციებულ კრემს დაამატეთ ალუბალი (გაალღვეთ და ზედმეტი წვენი გადაწურეთ). შეინახეთ მაცივარში გამოყენებამდე.

შეურიეთ ერთმანეთს ფქვილი, კაკაო და შაქარი. დაამატეთ კვერცხის გულები, კარაქი და ხელით (ან კომბაინში) კარგად ასრისეთ. მიღებული ცომი მაცივარში გააციეთ 1-2 სათი. შემდეგ გააბრტყელეთ და 2/3 ნაწილი ჩააფინეთ გვერდებიან ფორმაში (26-28 სმ დიამეტრით), ამოუყვანეთ გვერდებიც, დაასხით კრემი. დარჩენილი ცომით გამოჭერით ლენტები და ბადისებურად დაალაგეთ ზემოდან ნამცხვარზე. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე40-50 წუთი.

ნამცხვარი ბოლომდე გააციეთ, დაჭერით და მიიტანეთ სუფრასთან
ტეგები:
კრემი კაკაო რძე ალუბალი ნანახია: 17451