შემწვარი სოკო ნივრისა და ღვინის არომატით
შემწვარი სოკო ნივრისა და ღვინის არომატით
დრო 30წთ
ულუფა 2
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ქამა სოკო - 400 გ
  • ნიორი - 2-3 კბილი
  • თეთრი ღვინო - 50 მლ
  • ლიმონის ცედრა - 1 ჩ.კ
  • ოხრახუში
  • მარილი და პილპილი
მომზადების წესები
ნიორი და ოხრახუში წვრილად დავჭრათ.  შევარჩიოთ წვრილი სოკო, გავრეცხოთ და შევაშროთ. ტაფაში გავაცხელოთ ზეთი და დავბრაწოთ დაჭრილი  სოკო.სოკო რომ ყავისფერ-ოქროსფერ ფერს მიიღებს, ჩავამატოთ ნიორი, ამოვურიოთ და რამდენიმე წამში დავამატოთ ღვინო. ვშუშოთ კიდევ 1-2 წუთი. შემდეგ დავამატოთ ლიმონის ცედრა და კვლავ კარგად ამოვურიოთ. ბოლოს დავამატოთ დაჭრილი ოხრახუში (ან სხვა სასურველი მწვანილი)
ტეგები:
სამარხვო ბოსტნეული სოკო ღვინო ნანახია: 15004