კოწახურის მურაბა
კოწახურის მურაბა
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კოწახური - 1 კგ
  • შაქარი - 1.5-1.8 კგ
  • წყალი - 500 მლ
მომზადების წესები
მწიფე, შემოსულ კოწახურს დააყარეთ 500 გ შაქარი და დატოვეთ ოტახის ტემპერატურაზე მთელი ღამით. წვენი გადაუწურეთ, დაამატეთ დარჩენილი შაქარი და წყალი, მოამზადეთ სიროპი. მდუღარე სიროპი დაასხით ნაყოფს, გააჩერეთ 3-4 საათი, შემდეგ მოხარშეთ მურაბა. ხარშეთ თავდახურული, დაბალ ცეცხლზე, პერიოდულად ურიეთ.  მურაბა უნდა ჩასქელდეს.

ტეგები:
მურაბა კოწახური ნანახია: 13292