გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე. ქათამი კარგად გარეცხეთ და გაამშრალეთ ქაღალდის ხელსახოცით. წაუსვით მარილი. მოამზადეთ შიგთავსი: დარბილებული კარაქი შეურიეთ დაფქულ პურს, დაამატეთ სუნელები, 1/2 ლიმონის წვენი და ცედრა. ქათამს ფრთხილად შეუსრიალეთ თითები კანქვეშ, ისე რომ კანსა და ხორცს შუა სიცარიელე წარმოიქმნას, კანი კი არ დაზიანდეს. შემდეგ არომატული კარაქის ნაწილი შეაზილეთ კანქვეშ, სადაც შეძლებთ (ძირითადად მკერდისა და ბარკლების ზონაში). გადაუსვით ზემოდანაც. თუ დაგრჩებათ ქათამს შიგნიდანაც წაუსვით. მუცელში ჩააყოლეთ ლიმონის ნაჭრები.შეწვით 1.5-2 საათის განმავლობაში, პერიოდულად ზედ გადაუსვით გაშვებული ცხიმი და წვენი