ყველაზე არომატული ციტრუსის მარმელადი
ყველაზე არომატული ციტრუსის მარმელადი
დრო 30წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
ფოტოზე ორი სახის მარმელადია - პირველი, მომწვანო - დაუმწიფებელი მწვანე ლიმონისგან, ხოლო უკანა ფონზე - ყვითელი, მანდარინისგან. გაითვალისწინეთ, რომ  მანდარინის მარმელადს  ნაკლები შაქარი სჭირდება, ვიდრე ლიმონს: 1 ლ წვენს 0.9 - 1 კგ შაქარი.

ინგრედიენტები

  • ჟელფიქსი - 1 პაკეტი
  • შაქარი - 1 კგ
  • ლიმონის წვენი - 750 მლ
მომზადების წესები
ციტრუსს აახეხეთ ცედრა წვრილი სახეხით. შემდეგ გამოწურეთ წვენი.  უმჯობესია გამოიყენოთ სპეციალური საწური, ასე მეტ წვენს მიიღებთ. თუ ლიმონი კარგი წვნიანია, 1 კგ-დან დაახლოებით 750 მლ წვენი უნდა მიიღოთ.  გაწურეთ 2-3 ფენა მარლაში ან ძალიან წვრილ საწურში. 
წვენში დაამატეთ ჟელფიქსი (ან კვიტინი) და ინსტრუქციის მიხედვით მოამზადეთ. ჯერ წამოადუღეთ წვენი,5 წუთის შემდეგ დაამატეთ შაქარი, ცედრა, კარგად გახსენით და ხელახლა წამოადუღეთ. ჩაასხით სუფთა ქილებშიდა გააციეთ.