ყველიანი ღვეზელები
ყველიანი ღვეზელები
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
რეცეპტი მოგვაწოდა ჩვენი გვერდის მკითხველმა ანასტასია პანაგიოტიდუ-ბოკუჩავამ

ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 4
  • რძე - 200 გ
  • გამდნარი კარაქი ან ზეთი - 200 გ
  • შაქარი - 2 ჩ.კ
  • მარილი - 1 ჩ.კ
  • საფუარი - 1 ს.კ
  • ფქვილი - რასაც შეიზელს
გულსართი:
  • გახეხილი ყველი - 500 გ
  • კვერცხი - 1
მომზადების წესები
კვერცხი ავთქვიფოთ კარგად მარილთან და შაქართან ერთად, დავუმატოთ თბილი რძე, საფუარი,ზეთი ან კარაქი და შევაზილოთ ფქვილი. ცომი უნდა იყოს რბილი და არ ეკვრებოდეს ხელებს.

ვაჩერებთ ცომს 15-20 წუთით. არაა აუცილებელი გაფუვდეს. შემდეგ ვანაწილებთ 5 ნაწილად.თითოეულ ცომს ვაბრტყელებთ მრგვალად და ვჭრით (როგორც პიცას) 8 ნაწილად. ჩავუდებთ გულსართს და გადავახვევთ. გადახვევის წესი იხილეთ ფოტოზე. ზემოდან გადავუსვათ კვერცხი და გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე სანამ არ დაიბრაწება.

გემრიელად მიირთვით
ტეგები:
ღვეზელი რძე ყველი ნანახია: 15837