ადვილად მოსამზადებელი ღვეზელი ლავაშით
ადვილად მოსამზადებელი ღვეზელი ლავაშით
დრო 30წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ყველი - 500 გ
  • მაიონეზი - 4 ს.კ
  • ლავაში - 1 შეკვრა
  • რძე - 1 ჭიქა
  • კვერცხი - 2
  • მარილი
მომზადების წესები
ფორმას, რომელშიც გამოცხობას აპირებთ წაუსვით კარაქი სქლად. ლავაში დაჭერით ფორმის ზომაზე. რაც უფრო ფუმფულა ღვეზელის გამოცხობა გსურთ, მეტი ლავაში (და შესაბამისად დანარჩენი ინგრედიენტები) დაგჭირდებათ.
ყველი მსხვილად გახეხეთ. ლავაშს ძალიან თხლად გადაუსვით მაიონეზი. მოაყარეთ ბლომად ყველი. ასე გაიმეორეთ ყველა ფენაზე.
შემდეგ ათქვიფეთ რძე, კვერცხი, მარილი და დაასხით ღვეზელს ზემოდან. გამოაცხეთ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20-25 წუთი, სანამ ოქროსფრად არ დაიბრაწება.


ტეგები:
ღვეზელი რძე ყველი ლავაში ნანახია: 26703