ნიგოზი მოხალეთ, გააციეთ და დაფქვით ბლენდერში ან ხორცსაკეპში გაატარეთ. ქვაბში გააცხელეთ 2 ს.კ ზეთი და 2 ს.კ კარაქი, დაბრაწეთ ქათმის ნაჭრები. გადმოიღეთ ცალკე და იმავე ქვაბში მოშუშეთ დაჭრილი ხახვი. შემდეგ უკანვე ჩააბრუნეთ ქათმის ნაჭრები, დაასხით ბულიონი და ხარშეთ 20 წუთი. შემდეგ ჩაამატეთ ნიგოზი, ნარშარაბი, მარილი, წიწაკა, სანელებლები და კიდევ 15-20 წუთი ხარშეთ.მზა კერძს მოაყარეთ ბროწეულის მარცვლები და მიიტანეთ სუფრასთან