მანდარინის და ფინიკის სალათა
მანდარინის და ფინიკის სალათა
დრო 20წთ
ულუფა 2
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • გრეიფრუტის წვენი - 200 მლ
  • ფინიკი, უკურკო - 10 ცალი
  • პიტნა - 1 პატარა კონა
  • ვაშლი - 1
  • მანდარინი - 3
  • წყალი - 50 მლ
  • ჯანჯაფილი (კოჭა) - 1 სმ
მომზადების წესები

გავფცქვნათ მანდარინი და რბილობი დავჭრათ მსხვილ კუბებად.
დავჭრათ ფინიკი მრგვლად.
გავფცქვნათ ვაშლი, გავჭრათ ოთხ ნაწილად , ამოვაცალოთ გული და კურკები და დავჭრათ თხელ ნაჭრებად.
გავფცქვნათ ჯანჯაფილი და გავხეხოთ.
პიტნა გავრეცხოთ და გავაშროთ.

მომცრო ქვაბში ავადუღოთ წყალი, ჩავყაროთ ჯანჯაფილი და ვხარშოთ 5 წუთი.

დავამატოთ გრეიპფრუტის წვენი.
დავამატოთ პიტნა, დავუწიოთ ცეცხლს და ვადუღოთ კიდევ 10 წუთი.

სასალათეში ავურიოთ უკვე მომზადებული ფინიკი, ვაშლი და მანდარინი და მოვასხათ პიტნისა და ჯანჯაფილის სოუსი.