შეარჩიეთ ხარისხიანი კარაქი და მუქი ფერის არომატული ქიშმიში. ქიშმიში კარგად გარეცხეთ თბილ წყალში და ხელსახოცზე შეაშრეთ. დარბილებული კარაქი, შაქარი და ვანილი კარგად ათქვიფეთ მიქსერით. შეათქვიფეთ კვერცხები და დაამატეთ მწიკვი მარილიც. შემდეგ შეურიეთ გაცრილი ფქვილი და სოდა. მიიღებთ სქელ ცომს. მზა ცომს დაამატეთ ქიშმიში. კექსის ფორმას წაუსვით კარაქი და გადაიტანეთ ცომი. მოასწორეთ ზედაპირი, შემდეგ სველი დანით სიგრძეზე ჩაჭერით ცომი. ეს იმისთვის რომ ცხობისას ტანაბრად ამოფუვდეს საჭირო ადგილებში. გამოაცხეთ 170 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.