მანდარინი გაარჩიეთ და დააანწევრეთ. თითოეული ლებანი 2-3 ადგილას დაჩხვლიტეთ. ასევე, შეძლებისდაგვარად მოაცილეთ კანქვეშა თეთრი გარსი. შაქარი და წყალი წამოადუღეთ და მოხარშეთ სიროპი. მდუღარე სიროპში ჩაყარეთ მანდარინი, ხარშეთ 10-15 წუთი. გააციეთ და 4-5 საათის შემდეგ ხელახლა წამოადუღეთ. ჩააწურეთ ლიმონი და ხარშეთ კვლავ 15-20 წუთი. ცხელი მურაბა გადაიტანეთ ქილებში და მჭიდროდ დაახურეთ თავსახური.