ბოსტნეულში ჩაშუშული ღორის ხორცით
ბოსტნეულში ჩაშუშული ღორის ხორცით
დრო 60წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ხახვი - 2 თავი
  • მარილი და პილპილი
  • დაფნის ფოთოლი
  • პამიდორი საკუთარ წვენში - 800 გ
  • ტკბილი წიწაკა, წითელი - 500 გ
  • ღორის ხორცი - 800 გ
  • ნიორი - 3 კბილი
  • სასურველი მწვანილი
მომზადების წესები
ხახვი დაჭერით წვრილად, წიწაკა ჩხირებად, ხორცი კი საშუალო ზომის ნაჭრებად.  
სქელძირიან ქვაბში გააცხელეთ 2 კოვზი ზეთი და დაბრაწეთ ხორცი. გადაიტანეთ თეფშზე. იმავე ქვაბში, დარჩენილ ცხიმში მოშუშეთ ხახვი,შემდეგ დაამატეთ დაჭრილი წიწაკა და კვლავ შუშეთ 5 წუთის განმავლობაში.
ჩააბრუნეთ ხორცი ქვაბში, დაამატეთ პამიდორი (თუ მთლიანებია - დაჭერით), დაფნა, 1 ჭიქა ცხელი წყალი და ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე სანამ ხორცი არ დარბილდება. დაამატეთ მარილი, პილპილი, სასურველი მწვანილი.

მიირთვით კარტოფილთან ერთად