წითელი კომბოსტოს მწნილი
წითელი კომბოსტოს მწნილი
დრო 40წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • მარილი - 1 სავსე სუფრის კოვზი
  • ძმარი - 1-2 ს.კ
  • წყალი - 1 ლ
მარინადი
  • ნიორი - 1 თავი
  • ცხარე წიწაკა, წითელი - 1 ცალი
  • ნიახური - 3-4 ღერო
  • ჭარხალი - 1 ცალი
  • კომბოსტო - 1 კგ
  • დაფნის ფოთოლი - 1-2
  • პილპილი - 10 მარცვალი
  • შაქარი - 1 ს.კ
მომზადების წესები

კომბოსტო დაჭერით მსხვილ ნაჭრებად. ჭარხალი გათალეთ, გარეცხეთ და დაჭერით თხლად. წიწაკას გამოაცალეთ თესლი და დაჭერით. ნიორი გაფცქვენით. ბოსტნეული ჩაალაგეთ ფენებად მინის ან ემალის ჭურჭელში:  კომბოსტოს ფენა - ჭარხლის ფენა - ნიახური, წიწაკა, ნიორი. ჩააყოლეთ დაფნის ფოთოლიც. 

მარინადისთვის აადუღეთ წყალი, ჩაამატეთ ყველა ინგრედიენტი და მოურიეთ.  მარილი და შაქარი რომ გადნება, ცხელი მარინადი დაასხით ბოსტნეულს. დადგით სამი დღე ოთახის ტემპერატურაზე. ამ დროის შემდეგ მწნილი მზადაა
 

ტეგები:
კომბოსტო ჭარხალი მწნილი ნანახია: 105562