არაქისის ტორტი
არაქისის ტორტი
დრო 120წთ
ულუფა 16
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • გამაფხვიერებელი - 1.5 ჩ.კ
  • არაქისი - 250 გ
  • შაქარი - 200 გ
  • დარბილებული კარაქი - 300 გ
  • ფქვილი - 450-500გ
  • კვერცხი - 3
  • მოხარშული შესქელებული რძე - 2 ქილა
  • ნაღები 35 % - 600 გ
მომზადების წესები
არაქისი მოხალეთ ღუმელში 200 გრადუსზე და გაციების შემდეგ  დაფქვით ბლენდერში. 
ათქვიფეთ კვერცხი და შაქარი გათეთრებამდე, დაამატეთ 3 ს.კ შესქელებული რძე და ათქვიფეთ. შემდეგ დაამატეთ დარბილებული კარაქი და არაქისი, კვლავ ათქვიფეთ. შემდეგ დაამატეთ ფქვილი და გამაფხვიერებელი. მიიღებთ სქელი კრემის კონსისტენციის ნაზ ცომს.

გადაიტანეთ ფქვილიან მაგიდაზე და გაყავით 3-9 ნაწილად. მოაფრქვიეთ ფქვილი და გააბრტყელეთ 26-28 სმ დიაგონალის ფირფიტებად.  გამოაცხეთ 180-200 გრადუსზე დაახლოებით 10-12 წუთი.
მზა ფირფიტებს ლამაზად ჩამოაჭერით უსწორმასწორო გვერდები და დაფხვენით.

ათქვიფეთ ნაღებისგან კრემი.  მაცივრიდან გამოღებული შესქელებული რძე გადაიტანეთ თასში და კოვზით კარგად აურიეთ. შემდეგ ნაწილ-ნაწილ ამატეთ ნაღების კრემი და თან ურიეთ ხელის სათქვეფით.  მიღებული კრემი წაუსვით ყველა ფორფიტას, მათ შორის გვერდებზე და ზემოდანაც.  გვერდებზე მოაყარეთ ნაფხვენები, ზემოდან მორთეთ სურვილისამებრ. შედგით მაცივარში 1 ღამით.