შოკოლადი დანით დაჭერით და მოათავსეთ ჯამში. ნაღები მიიყვანეთ ადუღებამდე და დაასხით შოკოლადს. ხელის სათქვეფით ურიეთ მანამ, სანამ შოკოლადი მთლიანად არ გადნება და შეერევა ნაღებს. შემდეგ განაში მაცივარში გააციეთ. მოასხით ნამცვრებს, ტორტებს, ვაფლს, ბლინებს და ა.შ. რაც უფრო დიდხანს გააციებთ მაცივარში, მით უფრო გასქელდება. თუ გვსურს განაში უფრო თხევადი იყოს, გაზარდეთ ნაღების რაოდენობა, მაგალითად: 200 გ შოკოლადი+300 გ ნაღები, ხოლო თუ სქელი განაში გსურთ, პირიქით, მეტი შოკოლადი და ნაკლები ნაღები