შეურიეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი და მარილი. ათქვიფეთ დარბილებული კარაქი და შაქარი. შეათქვიფეთ კვერცხი, ვანილი, ლიმონის წვენი. შემდეგ შეურიეთ ფქვილი, ბოლოს კი სეზამის მარცვლები. ღუმელი გაახურეთ 180 გრადუსზე. ტაფას დააფინეთ ქაღალდი და ჩაის კოვზით დაალაგეთ ცომი, ერთმანეთისგან 3-4 სმ-ის დაშორებით. გამოვაცხოთ 10-15 წუთი, სანამ ოქროსფერს არ მიიღებს. თავიდან, სანამ ცხელია, რბილია, გაციების შემდეგ კი ხრაშუნა და უფრო გემრიელი ხდება.