შოკოლადის ჩიზქეიქი
შოკოლადის ჩიზქეიქი
დრო 0წთ
ულუფა 8
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ვანილი
  • შაქარი - 150გ
  • კვერცხი - 4
  • რიკოტა - 250 გ
  • კრემ-ყველი (cream cheese) - 650 გ
  • გამდნარი კარაქი - 100 გ
  • ფხვიერი ნამცხვარი ("პეჩენია") - კაკაოანი, 200 გ
  • შოკოლადი - 200 გ
განაში
  • შოკოლადი - 100 გ
  • ნაღები - 125 გ
მომზადების წესები
დაფხვნილი ნამცხვარი და კარაქი შეურიეთ ერთმანეთს.  ჩატკეპნეთ ფორმის ძირში და შედგით მაცივარში.
შოკოლადი გაადნეთ. კრემ-ყველი და რიკოტა ათქვიფეთ დაბალ სიჩქარეზე, შეათქვიფეთ კვერცხი, შემდეგ გამდნარი შოკოლადი. დაასხით ცომი ფორმაში და გამოაცხეთ 150 გრადუსზე, 50 წთ.  დატოვეთ გამორთულ ღუმელში კიდევ 1 საათი, შემდეგ გამოიღეთ და ბოლომდე გააციეთ. შეინახეთ მაცივარში რამდენიმე საათი.  მხოლოდ ამის შემდეგ ამოიღეთ ფორმიდან.
მოამზადეთ განაში: დამტვრეულ შოკოლადს დაასხით ადუღებამდე მივანილი ნაღები და კარგად მოურიეთ, სანამ არ გადნება მთლიანად. განაში ოთახის ტემპერატურაზე გააციეთ და შემდეგ დაასხით ჩიზქეიქს. მორთეთ ხილით.