ფქვილი, შაქარი და დარიჩინი შეურიეთ ერთმანეთს. დაამატეთ დაჭრილი კარაქი და თითებით ასრისეთ, ან კომბაინი გამოიყენეთ. მიღებული ფხვიერი მასის 2/3 ჩატკეპნეთ 26 სმ დიამეტრის ფორმაში, ირზე და გვერდებზე. შედგით მაცივარში (დარჩენილი ცომიც) და მანამდე მოამზადეთ გულსართი.გაახურეთ ღუმელი 200 გრადუსზე. ვაშლები გათალეთ, გაჭერით 4-ად, ამოაჭერით გული და ძალიან თხელ ფირფიტებად დაჭერით. მოაყარეთ დარიჩინი, სახამებელი, შაქარი და აურიეთ. გადაიტანეთ ფორმაში, რომელშიც ცომია. კარგად გაანაწილეთ, სასურველია ლამაზ, მჭიდრო ფენებად დაალაგოთ. ზემოდან მოაყარაეტ დარჩენილი ფხვიერი ცომი. შედგით გამოსაცხობად დაახლოებით 40 წუთი ან სანამ ლამაზ ოქროსფერს არ მიიღებს. გამოიღეთ ღუმელიდან, გააგრილეთ, მოხსენით ფორმას გვერდები.მზა ნამცხვარს მოაფრქვიეთ შაქრის პუდრა. სასურველია მიირთვათ თბილი, ახალგამომცხვარი. მაგრამ გემრიელია ოთახის ტემპერატურისაც. მაცივარში ნუ შეინახავთ.