ქათამს წაუსვით მარილი შიგნიდან და გარედან. ჩადეთ ღრმა ჭურჭელში და დაასხით ყინულივით ცივი წყალი, ისე რომ ქათამი დაიფაროს. დატოვეთ მაცივარში მინიმუმ 3 საათი. ამ "აბაზანის" შემდეგ ქათმის ხორცი გახდება საოცრად რბილი, ნაზი და წვნიანი. სანამ ქათამი მაცივარშია, მოამზადეთ ნარევი: კარაქს შეურიეთ ნიორი და პაპრიკა. გამოიღეთ ქათამი და გარეცხეთ, მოაციელთ მარილის ნარჩენები. შეამშრალეთ ხელსახოცით და შიგნით-გარეთ სუნელებიანი კარაქი შეაზილეთ. მუცელში შეგიძლიათ ქონდრის რამდენიმე ტოტი ჩაუდოთ. შედგით 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში და შეწვით. პერიოდულად, ფუნჯით გადაუსვით თავისივე გამოშვებული ცხიმი. ღუმელიდან გამოღების შემდეგ დაასვენეთ 15 წუთი, შემდეგ სასურველ გარნირთან ერთად მიიტანეთ სუფრასთან და დაჭერით.*თუ ამ მეთოდით ინდაურს გააკეთებთ, მარილიან ცივ წყალში მთელი ღამე გააჩერეთ.