ყავის ტორტი შოკოლადით - ადვილი და გემრიელი
ყავის ტორტი შოკოლადით - ადვილი და გემრიელი
დრო 30წთ
ულუფა 10
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ნაღები 35 % - 450-500 გ
  • მასკარპონე - 350 გ
  • შაქარი - 1/2 ჭიქა
  • ყავის ლიქიორი kahlua - 1/4 ჭიქა (ან სხვა ნებისმიერი ყავის ლიქიორი)
  • ხსნადი ყავა - 1 ჩ.კ
  • კაკაო - 2 ჩ.კ
  • ვანილი
  • ფხვიერი ნამცხვარი ("პეჩენია") - 250 გ
  • შოკოლადის ნატეხები - 1/2 ჭიქა
  • რძიანი შოკოლადი - მოსართავად
მომზადების წესები

მიქსერის ჯამში მოათავსეთ ნაღები, მასკარპონე, შაქარი, ლიქიორი, კაკაო, ყავა და ვანილი. დაიწყეთ თქვეფა დაბალ სიჩქარეზე, თანდათან მოუმატეთ, სანამ საბოლოოდ ნაზი, მაგრამ მდგრადი კრემი მზად არ იქნება.
20-22 სმ დიამეტრის ფორმაში ჩაალაგეთ ფხვიერი ნამცხვრები. თანაბრად რომ ჩალაგდეს, მოგიწევთ ზოგი მათგანის დატეხვა. წაუსვით კრემის ფენა, მოაყარეთ შოკოლადის ნატეხები. ასე გაიმეორეთ დანარჩენი ფენებიც და დაასრულეთ კრემის ფენით.
შედეთ მაცივარში მთელი ღამით. შეგიძლიათ გაყინოთ კიდეც. სერვირების წინ ამოიღეთ ფორმიდან, მოაყარეთ შოკოლადის ბურბუშელა და დაჭერით ულუფებად.