სახლში მომზადებული კარამელის კანფეტები
სახლში მომზადებული კარამელის კანფეტები
დრო 40წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • კარაქი - 220 გ
  • თაფლი - 1 ჭიქა
  • შესქელებული რძე - 1 ქილა
  • ვანილი
მომზადების წესები

საშუალო ზომის ფორმას ჩააფინეთ ფოლგის ფურცელი და წაუსვით ცხიმი. ქვაბში მოათავსეთ თაფლი (შეიძლება შეიცვალოს სიმინდის სიროპით ან იაფფასიანი თაფლით), შაქარი, კარაქი და დაბალ ცეცხლზე წამოადუღეთ ხშირი მორევით. ადუღეთ 3-4 წუთი, შემდეგ გადმოიღეთ და შეურიეთ შესქელებული რძე. დააბრუნეთ ცეცხლზე და ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ 238 გრადუსამდე არ მივა ტემპერატურა. თუ თერმომეტრი არ გაქვთ, კონსისტენციას დააკვირდით - რბილი ბურთულის სტადიამდე უნდა იყოს მისული. გადმოდგით და დაამატეთ ვანილი.
გადაიტანეთ ფორმაში და გააციეთ. უმჯობესია მაცივარში. შემდეგ ფოლგის დახმარებითვე გადმოიღეთ დაფაზე, მოაცილეთ ფოლგა და დაჭერით პატარა კვადრატებად. გაახვიეთ ცალ-ცალკე, პერგამენტის ქაღალდში.

გამოდის რბილი, ძალიან გემრიელი, დაახლოებით 1 კგ კანფეტი.
ლამაზ კოლოფში ჩადებული, შესანიშნავი საჩუქარია ახლობლებისთვის.