მოხარშული ან შემწვარი ხორცი წვრილად დაჭერით. ქათმის ნაცვლად შეიძლება გამოიყენოთ საქონლის ხორცი. ქლიავის ჩირი თუ ძალიან ხმელია 10 წუთი მდუღარე წყალში დაალბეთ, თუ რბილია, პირდაპირ დაჭერით.წვრილად დაჭერით კვერცხი, მოხარშული სტაფილო გახეხეთ.ააწყვეთ სალათა ფენებად:ძირში მოათავსეთ ქათმის ხორცი, ძალიან თხლად მოასხით ნაკლებცხიმიანი, მსუბუქი მაიონეზი. შემდეგ დაადეთ მოხარშული კვერცხისა და სტაფილოს ფენა, კვლავ გადაუსვით თხლად მაიონეზი. შემდეგ დაჭრილი ქლიავის ჩირი და გახეხილი ყველი მოაყარეთ, ზემოდან კი დაჭრილი მწვანე ხახვი.სალათა მირთმევამდე მაცივარში გააჩერეთ რამდენიმე საათი.