სავუას ბისკვიტი - საკონდიტრო კლასიკა
სავუას ბისკვიტი - საკონდიტრო კლასიკა
დრო 60წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 200 გ
  • შაქარი - 250 გ
  • კვერცხი - 7
  • გამდნარი კარაქი - 80 გ
  • ფორთოხლის ყვავილის წყალი - 1 ჩ.კ
მომზადების წესები

კვერცხის გულები და შაქარი გათქვიფეთ გათეთრებამდე. შეურიეთ ფორთოხლის ყვავილის წყალი, შემდეგ ფქვილი და ხელახლა ათქვიფეთ. შემდეგ შეათქვიფეთ გამდნარი კარაქი.

ცალკე ათქვიფეთ ცილისგან ბეზე.  ნიჩბის ან კოვზის დახმარებით, ნაწილ-ნაწილ, ფრთხილად შეურიეთ ცომს ბეზე.

ფორმას წაუსვით კარაქი და მოაფრქვიეთ ფქვილი. გადაიტანეთ ცომი და გამოაცხეთ 190 გრადუსზე დაახლოებით 20 წუთი ან სანამ ლამაზ ოქროსფერს არ მიიღებს.

შეგიძლიათ მიირთვათ პირდაპირ ბისკვიტი, ფორთოხლის მურაბასთან ერთად. ან გამოიყენოთ სხვადასხვა დესერტებსა და ტორტებში.

* ფორთოხლის ყვავილის წყალი ფორთოხლის ყვავილებზე დამზადებული ნაყენია, რომელსაც დამახასიათებელი სურნელი და არომატი აქვს. გამოიყენება სხვადასხვა დესერტებში, ძირითადად აღმოსავლურ, ლიბანურ, არაბულ ტკბილეულში. მისი ყიდვა შესაძლებელია თბილისშიც, სუპერმარკეტებში.

უკიდურეს შემთხვევაში შეგიძლიათ გამოტოვოთ რეცეპტიდან.