დრო
30წთ
ულუფა
4
სირთულე
საშუალო
შეინახე
რეცეპტი
ინგრედიენტები
- მარილი და პილპილი
- ცხარე წიწაკა, წითელი - 1/2 ჩ.კ
- ვარსკვლავა ანისი (ბადიანი) - 2 ცალი
- დაფქული ქინძი - 1 ჩ.კ
- ნიორი - 3 კბილი
- ხახვი - 2 თავი
- ყვავილოვანი კომბოსტო - 1 თავი
- პამიდორი საკუთარ წვენში - 400 გ
- მუხუდო (თურქული ბარდა) - 1 ქილა (400 გ)
- ქინძი
მომზადების წესები
მდუღარე წყალში მოწალეთ დანაწევრებული კომბოსტო 5 წუთის განმავლობაში. ზეთში მოშუშეთ დაჭრილი ხახვი, ნიორი. დაამატეთ სუნელები და პამიდორი. შემდეგ თურქული ბარდა. წამოადუღეთ და დაამატეთ ყვავილოვანი კომბოსტო. შემდეგ დაამატეთ 100 მლ წყალი და კვლავ წამოადუღეთ. 5 წუთით. ბოლოს დაამატეთ მარილი, პილპილი და დაჭრილი ქინძი.