ყვავილოვანი კომბოსტოს ჩაშუშული - გემრიელი სამარხვო კერძი
ყვავილოვანი კომბოსტოს ჩაშუშული - გემრიელი სამარხვო კერძი
დრო 30წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • მარილი და პილპილი
  • ცხარე წიწაკა, წითელი - 1/2 ჩ.კ
  • ვარსკვლავა ანისი (ბადიანი) - 2 ცალი
  • დაფქული ქინძი - 1 ჩ.კ
  • ნიორი - 3 კბილი
  • ხახვი - 2 თავი
  • ყვავილოვანი კომბოსტო - 1 თავი
  • პამიდორი საკუთარ წვენში - 400 გ
  • მუხუდო (თურქული ბარდა) - 1 ქილა (400 გ)
  • ქინძი
მომზადების წესები
მდუღარე წყალში მოწალეთ  დანაწევრებული კომბოსტო 5 წუთის განმავლობაში.  ზეთში მოშუშეთ დაჭრილი ხახვი, ნიორი. დაამატეთ სუნელები და პამიდორი. შემდეგ თურქული ბარდა. წამოადუღეთ და დაამატეთ ყვავილოვანი კომბოსტო. შემდეგ დაამატეთ 100 მლ წყალი და კვლავ წამოადუღეთ. 5 წუთით. ბოლოს დაამატეთ მარილი, პილპილი და დაჭრილი ქინძი.