წვნიანი საქონლის კანჭით
წვნიანი საქონლის კანჭით
დრო 150წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
ამ უგემრიელესი წვნიანის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ "არტალა" იგივე ოსობუკოს ნაჭრები.

ინგრედიენტები

  • ნიორი - 5-6 კბილი
  • ხახვი - 150 გ
  • კონსერვირებული ან მოხარშული ლობიო - 350 გ
  • სოკო - 500 გ
  • სტაფილო - 200 გ
  • საქონლის ხორცი, კანჭის ძვლიანი ნაჭრები - 2 კგ
  • მარილი და პილპილი
მომზადების წესები
ხორცი გარეცხეთ, გაამშრალეთ, ძაფით დააფიქსირეთ და შეწვით ორივე მხრიდან ტაფაზე. გადაიტანეთ ქვაბში, იგივე ტაფაზზე კი მოშუშეთ ხახვი, დაჭრილი სტაფილო და სოკო. ბოსტნეული დაამატეთ ხორცს, დაასხით წყალი და ძალიან დაბალ ცეცხლზე ხარშეთ 2 საათი. შემდეგ, თუ ხორცი მზადაა და ადვილად სცილდება ძვალს, დაამატეთ გადაწურული ლობიო, ნიორი და კიდევ 10-15 წთ ხარშეთ. ბოლოს დაამატეთ მარილი და პილპილი, ცოტაოდენი ოხრახუში.
თეფშზე ამოიღეთ ხორცი, მოაცილეთ ძაფი და დაამატეთ წვენი და ბოსტნეულიც.