ჰაეროვანი და ნაზი შოკოლადის ტორტი
ჰაეროვანი და ნაზი შოკოლადის ტორტი
დრო 90წთ
ულუფა 12
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • შესქელებული რძე - 400 გ
  • კვერცხი - 2
  • ფქვილი - 150 გ
  • კაკაო - 50 გ
  • სოდა - 1 ჩ.კ
  • მწიკვი მარილი
კრემი:
  • არაჟანი - 400 გ
  • შაქრის პუდრი - გემოვნებით
  • ნუთელა - 2 ს.კ
მომზადების წესები

არაჟანი, შაქარი და ნუთელა ერთად ათქვიფეთ სანამ ჰაეროვან მასას არ მიიღებთ.   შეინახეთ მაცივარში.
ხელის სათქვეფით შეურიეთ შესქელებული რძე და კვერცხი. დაამატეთ დანარჩენი ინგრედიენტებიც და და კარგად აურიეთ.
პერგამენტის ქაღალდზე მოხაზეთ 22 სმ დიამეტრის წრე და მის ზომაზე გააბრტყელეთ 2-2 სუფრის კოვზი ცომი. გამოაცხეთ 200 გრადუსზე 5-7 წთ. ასე გამოაცხეთ ბოლომდე. ხოლო დარჩენილი ცოტაოდენი ცომი ძალიან თხლად გააბრტყელეთ და გამოაცხეთ ნაფხვენების მოსამზადებლად.
გამომცხვარი ფირფიტები დაფარეთ კრემით, მათ შორის გვერდებზეც და მოაყარეთ ნაფხვენები.