სადღესასწაულო კერძი თევზით და სოკოთი
სადღესასწაულო კერძი თევზით და სოკოთი
დრო 40წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • თევზის ფილე - 600 გ
  • სოკო - 300 გ
  • თეთრი ღვინო - 150 გ
  • მარილი და პილპილი
  • ზეითუნის ზეთი - 4 ს.კ (ან კარაქი)
  • ოხრახუში - 1 პატარა კონა
  • ხახვი - 2 თავი
მომზადების წესები
გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე.  თეთრი თევზის ფილე კარგად გარეცხეთ და გაამშრალეთ.  ხახვი დაჭერით რგოლებად, სოკო ფორფიტებად. 
ტაფაზე გააცხელეთ 2 კოვზი ზეთი და მოშუშეთ სოკო და ხახვი 2-3 წუთი, მაღალ ცცხლზე. დაამატეთ მარილი, პილპილი და თეთრი ღვინო.
თევზის ფილეს წაუსვით მარილი და პილპილი. ღუმელის ფორმაში ჩადეთ სოკოსა და ხახვის 2/3. ზედ დადეთ ფილე, მოასხით სოკოს სოუსი მთლიანად. დაამატეთ დაჭრილი ოხრახუში და დარჩენილი ზეთი (ან გამდნარი კარაქი) და შეწვიტ ღუმელში სანამ არ დაიბრაწება, დაახლოებით 20-25 წთ. მზა კერძს კიდევ მოაყარეთ ცოტაოდენი ოხრახუში.