მკვახე პომიდვრის მარინადი
მკვახე პომიდვრის მარინადი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ნიახური - 70 გ
  • მარილი
  • ყვითელი ყვავილი - 1 ს.კ
  • უცხო სუნელი - 1 ს.კ
  • ნიორი - 1 თავი+ 3-5 კბილი
  • ცხარე წიწაკა, მწვანე - გემოვნებით
  • ტკბილი წიწაკა, წითელი - 1-2 ცალი
  • ხახვი - 3 თავი
  • პამიდორი - 1.5 კგ
  • ოხრახუში - 70 გ
  • ქინძი - 70 გ
  • ძმარი - 120 მლ
  • ზეთი - 100 მლ
მომზადების წესები

პამიდორი დაჭერით, მოაყარეთ 1 ს.კ მარილი და დატოვეთ 2 საათი. შემდეგ გამოსული წვენი მთლიანად გადაუწურეთ.
ხახვი ალყა-ალყად დაჭერით, დაამატეთ ზეთი, სუნელები და დაბალ ცეცხლზე წამოადუღეთ. შეურიეთ დაჭრილ პამიდორს. შემდეგ წამოადუღეთ ძმარი, 1-2 წუთი გააგრილე და მოასხით ბოსტნეულის მასას. დაამატეთ დაჭრილი წიწაკა, ფირფიტებად დაჭრილი ნიორი და მწვანილები. გადაიტანეთ კონტეინერში, დააფარეთ თავზე და შეინახეთ მაცივარში 3-4 დღე. ამ პერიოდის განმავლობაში, ყოველ დღე გამოიღეთ, კარგად შეანჯღრიეთ და შეაბრუნეთ უკან.
განსაკუთრებით უხდება ხორცეულს და ლობიოს.
 

ტეგები:
პამიდორი მარინადი მწნილი ნანახია: 82934