ღორის ხორცის ჩაშუშული სოკოთი და მეგრული აჯიკით
ღორის ხორცის ჩაშუშული სოკოთი და მეგრული აჯიკით
დრო 90წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ნიორი - 5-6 კბილი
  • წყალი - 100 მლ
  • თეთრი ღვინო - 150 გ
  • ცხარე წიწაკა, წითელი
  • პამიდორი - 3-4 ცალი
  • ხახვი - 5-6 თავი
  • ქამა სოკო - 500 გ
  • ღორის ხორცი - 400 გ
  • აჯიკა - 1 ს.კ
  • მარილი
  • კარაქი
მომზადების წესები

ხორცი დაჭერით თხელ, მოგრძო ნაჭრებად, დაასსხით ღვინო და ხარშეთ თავდახურული, დაბალ ცეცხლე 20-30 წუთი. შემდეგ დაამატეთ 50 მლ წყალი და განაგრძეთ ხარშვა 10 წუთი. შემდეგ დაამატეთ დაჭრილი ხახვი, კარაქი (ან ზეთი) და მაღალ ცეცხლზე შუშეთ 2-3 წუთი, თან ხშირად ურიეთ.

დაამატეთ დაჭრილი სოკო, ცეცხლს მინიმუმამდე დაუწიეთ და ხარშეთ კიდევ 30 წუთი. შემდეგ დაამატეთ დაჭრილი პამიდორი, 50 მლ წყალი და ხარშეთ დამატებით 10-15 წუთი. ბოლო ეტაპზე დაამატეთ წიწაკა, აჯიკა და ნიორი. რამდენიმე წუთი ადუღეთ, დაამატეთ სასურველი მწვანილი და  მარილი .