ფელამუში სიმინდის ფქვილით
ფელამუში სიმინდის ფქვილით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • შაქარი - 2 ს.კ
  • სიმინდის ფქვილი - 60 გ
  • ფქვილი - 140 გ
  • შავი ყურძნის ბადაგი - 1 ლ
  • ნიგოზი (თხილი, ნუში)
მომზადების წესები
შაქარი და ორივე სახის ფქვილი შეურიეთ ერთმანეთს. შეურიეთ 500 მლ ბადაგი და კარგად გახსენით. შემდეგ შეურიეთ დარჩენილი ბადაგიც და დადგით საშუალო ცეცხლზე. ხშირი მორევით მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ ცეცხლს დაუწიეთ და ხარშეთ სანამ არ გასქელდება. ხშირად ურიეთ. გასინჯეთ და დარწმუნდიტ, რომ ფქვილის გემო აღარ აქვს. როცა კარგად გასქელდება, გადაიტანეთ ფორმებში ან თეფშებზე და გააციეთ. შემდეგ შეგიძლიათ ფორმიდან გადმოიღოთ და გააფორმოთ დაჭრილი ნიგვზით/თხილით
ტეგები:
ნიგოზი ყურძენი ბადაგი ნანახია: 35279