შოკოლადის კექსი ფრანგი კონდიტერის რეცეპტით
შოკოლადის კექსი ფრანგი კონდიტერის რეცეპტით
დრო 60წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

მინანქარი:
  • სოდა - 1/2 ჩ.კ
  • დაფქული თხილი ან ნუში - 90 გ
  • კვერცხის ცილა - 3
  • კარაქი - 70 გ
  • შაქარი - 100 გ
  • ფქვილი - 40 გ
  • კვერცხი - 1 + 1 გული
  • შოკოლადი - 60 გ
  • შოკოლადი - 100 გ
  • რძე - 50 გ
მომზადების წესები
გაახურეთ ღუმელი 160 გრადუსზე.  საშუალო ზომის ფორმას (16-18 სმ) წაუსვით კარაქი და მოაფრქვიეთ ფქვილი.
შოკოლადი და კარაქი გაადნეთ. კვერცხის ცილით და შაქრის ნაწილით ათქვიფეთ ბეზე. ცალკე ათქვიფეთ  1 მთლიანი კვერცხი+ 1 კვერცხის გული, დარჩენილი შაქარი და დაფქული თხილი. შეურიეთ გამდნარი შოკოლადი, გაცრილი ფქვილი, სოდა, შემდეგ კი ბეზე. გადაიტანეთ ფორმაში და გამოაცხეთ 20-30 წუთი. ნამცხვარი გულში ოდნავ ნოტიო უნდა დარჩეს. გააციეთ ნამცხვარი და მოასხით მინანქარი.
მინანქრისთვის ორთქლზე გაადნეთ რძე და შოკოლადი ერთად. კარგად აურიეთ, რომ ერთგვაროვანი მასა გახდეს. თბილივე მოასხით ნამცხვარს. გააფორმეთ ხილით
ტეგები:
კექსი შოკოლადი ნანახია: 27471