რასოლნიკი - პოლონური წვნიანი კიტრის მწნილით
რასოლნიკი - პოლონური წვნიანი კიტრის მწნილით
დრო 60წთ
ულუფა 8
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • საქონლის ხორცი - 600 გრ.
  • ხახვი - 1 თავი
  • არაჟანი - 5-6 ს.კ
  • ფქვილი - 1 ს.კ
  • კიტრის მწნილის წვენი - 250 გ
  • კიტრის მწნილი - 4 ცალი
  • სტაფილო - 1 ცალი
  • კარტოფილი - 2-3 ცალი
  • საქონლის ხორცის ბულიონი - 2 ლ
  • დაფნის ფოთოლი - 2 ცალი
  • ოხრახუში და კამა - 1-1 კონა
  • მარილი და პილპილი
მომზადების წესები
წინასწარ მოამზადეთ ბულიონი. ხორცი ამოიღეთ და დაჭერით კუბებად, ბულიონში მოხარშეთ დაჭრილი კარტოფილი.
ხახვი წვრილად დაჭერით, სტაფილო გახეხეთ. ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი და მობრაწეთ დაჭრილი ხორცი, დაამატეთ ხახვი და სტაფილო, შუშეთ რამდენიმე წუთი.
კარტოფილი რომ მოიხარშება, დაამატეთ მოშუშული ბოსტნეული ხორცთან ერთად და გახეხილი კიტრი. შემდეგ დაამატეთ მარილი, პილპილი და დაფნა.
შეურიეთ ერთმანეთს არაჟანი და ფქვილი, გაათხელეთ ცოტა ბულიონით ან წყლით. ჩაამატეთ წვნიანს,  მოურიეთ და წამოადუღეთ რამდენიმე წუთი. დაამატეთ დაჭრილი მწვანილი - წვნიანი მზადაა!