კვერცხის ცილა და გული გააცალკევეთ. ცილით და შაქრით ათქვიფეთ ბეზე. შეურიეთ გულები, შემდეგ, მიქსერის გარეშე შეურიეთ გაცრილი ფქვილი და კაკაო. ფორმას (35x25სმ) ჩააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი და გაანაწილეთ ცომი. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 10 წუთი.შოკოლადი და ჰალვა წვრილად დაჭერით. დაასხით 180 მლ გაცხელებული ნაღები და მოურიეთ რომ კარგად გაიხსნას. ჟელატინს დაასხით 2 ს.კ ცხელი წყალი, რომ გადნეს. შემდეგ შეურიეთ ნაღებიან მასას. გააციეთ ბოლომდე. დარჩენილი ცივი ნაღები ათქვიფეთ და შეატქვიფეთ შოკოლადიან ნაღებს. კექსის/პურის ფორმას წაუსვით კარაქი და მოაყარეთ ქოქოსი. შესაბამის ზომაზე დაჭერით ბისკვიტი და ჩაალაგეთ ფორმაში (იხ. ფოტო). ამოავსეთ ფორმა მუსით, ზემოდან დააფარეთ კვლავ ბისკვიტის ნაჭერი და შედგით მაცივარში მთელი ღამით.ფორმიდან გადმოღების შემდეგ მორთეთ სურვილის მიხედვით.