როგორ მოვამზადოთ "ნაპოლეონის" ცომი
როგორ მოვამზადოთ "ნაპოლეონის" ცომი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე რთული
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ძმარი - 1/2 ჩ.კ
  • მარილი - 1 ჩ.კ
  • ფქვილი - 600 გ
  • კარაქი - 500 გ
  • წყალი - 185 მლ
მომზადების წესები

ცალ-ცალკე მოამზადეთ კარაქის და ცომის ბლოკი.
კარაქის ბლოკი: 400 გ დარბილებულ კარაქს შეურიეთ 175 გ ფქვილი, მიქსერით, დაბალ სიჩქარეზე. გადაიტანეთ ცელოფანზე, მიეცით კვადრატის ფორმე (15 სმ) და შედეთ მაცივარში 2 საათი. (ფოტო1)

ფქვილის ბლოკისთვის დაგჭირდებათ: 185 მლ ცივი წყალი, 1 ჩ,კ მარილი, 1/2 ჩ.კ ძმარი, 420 გ ფქვილი და 100 გ გამდნარი, გაგრილებული კარაქი. ჯერ ფქვილი და კარაქი შეურიეთ, შემდეგ დაამატეთ წყალი, მარილი და ძმარი. დიდხანს ზელვა არ სჭირდება. მიეცით კვადრატის ფორმა (10 სმ) და შეინახეთ მაცივარში 2 სთ. (ფოტო 2).

2 საათის შემდეგ კარაქის ბლოკი გააბრტყელეთ ფქვილმოყრილ მაგიდაზე,ერთ მხარეს დაადეთ ფქვილის ბლოკი, გადააფარეთ მეორე ნაწილი, გვერდები მიუწებეთგვერდები (ფოტო3).

გააბრტყელეთ 1 სმ სისქეზე, ისე რომ სიგრძეში სამჯერ გრძელი იყოს, ვიდრე სიგანეში. გადაკეცეთ როგორც ფოტოზეა ნაჩვენები (ფოტო 4-5).

შეაბრუნეთ მაცივარში 20 წუთი, შემდეგ კიდევ გააბრტყელეთ და გადაკეცეთ (ფოტო6). გაიმეორეთ მეორეჯერაც.

ამის შემდეგ ცომი 3 მმ სისქეზე გააბრტყელეთ და დაჭერით სასურველი ზომის ნაჭრებად. დაჩხვლიტეთ ჩანგლით და გამოაცხეთ 200 გრადუსზე დაახლოებით 20 წუთი.

ცომთან მუშაობის დროს, როგორც კი იგრძნობთ რომ დარბილდა, შეაბრუნეთ მაცივარში.

იხილეთ "ნაპოლეონის" სხვა რეცეპტებიც:
 

ნამდვილი, ძველებური "ნაპოლეონი"

ტაფაზე გამომცხვარი "ნაპოლეონი"

ყველასთვის საყვარელი ნამცხვარი 'ნაპოლეონი"

 

განსხვავებული "ნაპოლეონი" - მარტივად

 

 

 

 

ტეგები:
ფენოვანი ცომი ნაპოლეონი ნანახია: 238812